MENU:

Tatar z wołowiny z dodatkami 80 g30 zł
Krewetki z patelni flambirowane na winie z mixem sałat i prażonymi orzeszkami 150 g32 zł
Ogniste oscypki z żurawiną , pomidorem w aromacie pesto 150 g17 zł
Domowy rosół z makaronem300 g9 zł
Zupa dnia codziennie inna propozycja kucharza (Zapytaj pryncypała co dziś w kotle)300 g9 zł
Beskidzka kwaśnica300 g11 zł
Żurek staropolski na chlebowym zakwasie z białą kiełbasą, blanszowanymi pieczarkami i odrobiną chrzanowego korzenia zaciągnięty domową maślanką300 g11 zł
Wykwintny barszcz na jabłkowym „zaczynie” podany z uszkami własnej roboty z mięsnym nadzieniem 300 g12 zł
Pstrąg rzeczny z frytkami i surówką z kapusty 300 g39 zł
Łosoś grillowany w aromatycznych ziołach z groszkowym puree i bukietem warzyw 150 g45 zł
Regionalny specjał : Wiślańskie jadło 250 g28 zł
Soczysty filet z kurczęcia podany na leśnych grzybach z plastrami pieczonego ziemniaka i warzywami sesonowymi 200 g35 zł
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieprzowym ze świeżym szpinakiem na chlebowej grzance i karmelizowaną marchewką 200 g40 zł
Pół kaczki w sosie żurawinowym z kluskami i karmelizowanymi buraczkami 500 g45 zł
Góralski Burger Wołowy własnej produkcji z bekonowym chipsem dodatkami 200 g31 zł
Schab z kością „jak u mamy” z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną 200 g38 zł
Śląska rolada z młodej wołowiny z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą 200 g42 zł
Pod Gołębiem grillowana pierś kurczaka zagrodowego, gorący oscypek, a ponadto: bukiet trzech rodzajów sałat, pomidorki cherry, ogórek świeży, kukurydza, czerwona cebula i kremowy sos jogurtowo-majonezowy z koperkiem 250 g22 zł
Sałatka Grecka , pomidor, ogórek, papryka, cebula, oliwki ser feta oliwa z oliwek oregano świeżo mielony pieprz 250 g20 zł
Puchar lodowy z gorącymi malinami i bitą śmietaną 125 g17 zł
Szarlotka ze starych ksiąg na półkruchym cieście podana z waniliową lodową gałką i bitą śmietaną 135 g17 zł
Knedel z sosem waniliowym 90 g18 zł
Lodowy puchar „Pod Gołębiem” trzy gałki lodów podane z czekoladą na gorąco , owcami koktajlowymi i ubitą kremową śmietaną 175 g17 zł
Pierogi ruskie z wyrazistym farszem ziemniaczano-twarogowym dopełnionym aromatem prażonej cebuli okraszone złocistym boczkiem lub masłem do wyboru, podane z surówką dnia235 g18 zł
Pierogi z mięsem nadziane duetem mięs z odrobiną czosnku i cebuli, podane z aromatyczną omastą i surówką dnia 250 g19 zł
Pierogi z owocami z farszem z sezonowych owoców, okraszone odrobiną masła oraz chmurką bitej śmietany 230 g18 zł
Zupa pomidorowa/ Rosół 175 g7 zł
Nuggetsy z kurczaka w chrupiącej panierce z kukurydzianych płatków podane z frytkami, ketchupem i pomidorkami 190 g17 zł
Naleśniki z nutellą 15 zł
Frytki8 zł

NOWOŚĆ W NASZEJ OFERCIE!

CATERING OKOLICZNOŚCIOWY, MONOPORCJE, FINGERFOOD.

INFORMACJE ORAZ ZAMOWIENIA - TEL. 506-128-999 LUB MARKETING@PODGOLEBIEM.PL 

  

Zapraszamy do pobrania naszej karty MENU w języku niemieckim oraz angielskimKarta MENU EN i DE

W Restauracji Hotelu Pod Gołębiem łączymy pasję do gotowania z szacunkiem do tradycji i kultury kulinarnej Śląska Cieszyńskiego.

Świadomie mieszamy smaki swojskie i napływowe by w pełni usatysfakcjonować naszych miłych Gości. 

Mamy nadzieję, że nasze pomysły przypadną Państwu do gustu i będziecie do nas wracać jeszcze wiele razy. 

Z kulinarnym pozdrowieniem 

Szef Kuchni wraz z zespołem 

Restauracja czynna:


Pon – Pt 11.00-22.00
Soboty 11.00-23.00
Niedziele 11.00-22.00

 

Śniadania:

od 830 do 1030

Zapraszamy na promocyjne lunch pakiety dostępne od poniedziałku do piątku.

KONTAKT

Hotel i Restauracja Pod Gołębiem**
Ul. Wodna 1 A
43-460 Wisła
marketing@podgolebiem.pl
recepcja@podgolebiem.pl
Tel: 33-854-52-51
Fax: 33-855-26-28
Recepcja: 512 017 888
Marketing: 506 128 999

Dane do przelewu:
VOLKSWAGEN BANK
39 2130 0004 2001 0403 8816 0001
43-460 WISŁA
UL. WODNA 1A

Warunki rezerwacji

Zadzwoń