MENU:

Tatar 80g29zł
Krewetki z patelni flambirowane przez starszego kucharza na liściach rukoli i prażonymi orzeszkami 150g32zł
Śledź zielony z dębowej beczki w delikatnym lnianym oleju z drobno siekaną cebulą i kiszonym ogórkiem125g15zł
Trzy ogniste oscypki prosto spod Ochodzitej z wyborną żurawinową konfiturą wyłożone na pomidorowych talarkach w aromacie Pesto (dodatkowo grzanki prosto z pieca)150g17zł
Domowy rosół z makaronem300g7zł
Zupa dnia codziennie inna propozycja kucharza (Zapytaj pryncypała co dziś w kotle)300g7zł
Gulaszowa w chlebie300g13zł
Beskidzka kwaśnica300g10zł
Żurek staropolski na chlebowym zakwasie z białą kiełbasą, blanszowanymi pieczarkami i odrobiną chrzanowego korzenia zaciągnięty domową maślanką300g10zł
Wykwintny barszcz na jabłkowym „zaczynie” podany z uszkami własnej roboty z mięsnym nadzieniem 300g9zł
Pstrąg rzeczny na chrupko 300g24zł
Łosoś grillowany w aromatycznych ziołach 150g30zł
Sandacz po polsku200g32zł
Regionalny specjał : Wiślańskie jadło 250g20zł
Soczysty filet z kurczęcia podany na aromatycznych leśnych grzybach w kremowej śmietanie 200g20zł
Pierś z brojlera w serowym cieście 200g20zł
Drobiowe zraziki z farszem szpinakowo serowym w autorskim sosie Szefa Kuchni240g22zł
Polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola ze świeżym szpinakiem i zielonym pieprzem 200g27zł
Pieczeń Gazdy Pieczona karkówka marynowana w ziołach i majeranku w sosie własnym 150g21zł
Pół kaczora albo kaczki (tego nikt nie sprawdził) prosto z pieca w pomarańczowym anturażu z nutą majeranku500g37zł
Żeberko mięsne marynowane w zaprawie miodowo-musztardowej i jasnym piwie 200g22zł
Schab „jak u mamy” w chrupiącej panierce z kostką 200g16zł
Sznycel po wiedeńsku smażony na złoto z jajkiem sadzonym i odrobiną cytryny 200g24zł
Śląska rolada z młodej wołowiny w kremowym własnym sosie 200g26zł
Ziemniaki firmowe „Pod Gołębiem” zapiekane z twarożkiem czosnkowym ze szczypiorem 150g10zł
Ziemniaki z wody/purre podajemy z masłem i świeżym drobno siekanym koperkiem 100g5zł
Frytki/Talarki/Wedgesy smażone w głębokim tłuszczu 130g7zł
Kluski śląskie120g6zł
Ryż z warzywami biały ryż z blanszowanymi brokułami, marchewką, fasolką Romano oraz wiązką aromatycznych ziół 150g9zł
Bukiet warzyw z wody fasolka szparagowa zielona i żółta, brokuł, młoda marchew polane masłem z prażonymi ziarnami słonecznika 100g9zł
Kapusta wiślańska kiszona kapusta zasmażana oryginalnym starym góralskim sposobem na świeżych ziemniakach, okraszona wyborną wędzonką i aromatycznym boczkiem 100g6zł
Bukiet surówek zestaw trzech surówek i sałatek sezonowych 130g6zł
Sałatka sezonowa mix sałat z dodatkami i sosem vinegrette 150g6zł
Pod Gołębiem grillowana pierś kurczaka zagrodowego, gorący oscypek, a ponadto: bukiet trzech rodzajów sałat, pomidorki cherry, ogórek świeży, kukurydza, czerwona cebula i kremowy sos jogurtowo-majonezowy z koperkiem 250g22zł
Sałatka Szopska pomidor, ogórek świeży, papryka, cebula, ser typu feta, sos vinegrette175g20zł
Sałatka nicejska mix sałat, tuńczyk, jajko, pomidor, ogórek, papryka, kukurydza, sos vinegrette250g21zł
Gorące maliny z waniliowymi lodami serwowane z gorzką czekoladą i chmurką ubitej kremówki 125g17zł
Szarlotka ze starych ksiąg na półkruchym cieście podana z waniliową lodową gałką i bitą śmietaną 135g16zł
Delikatny Creme Brulle z karmelizowanym cukrem trzcinowym 90g18zł
Lodowy puchar „Pod Gołębiem” trzy gałki lodów podane na bakaliowym „misz-maszu” z ajerkoniakiem, owcami koktajlowymi i ubitą kremową śmietaną 175g17zł
Pierogi ruskie z wyrazistym farszem ziemniaczano-twarogowym dopełnionym aromatem prażonej cebuli okraszone złocistym boczkiem lub masłem do wyboru, podane z surówką dnia235g17zł
Pierogi z mięsem nadziane duetem mięs z odrobiną czosnku i cebuli, podane z aromatyczną omastą i surówką dnia 250g19zł
Pierogi z owocami z farszem z sezonowych owoców, okraszone odrobiną masła oraz chmurką bitej śmietany 230g18zł
Zupa pomidorowa podana na życzenie Małego Gościa z ryżem lub makaronem 175g5zł
Nuggetsy z kurczaka w chrupiącej panierce z kukurydzianych płatków podane z frytkami, ketchupem i surówką marchewkową 190g12zł

Zapraszamy do pobrania naszej karty MENU w języku niemieckim oraz angielskimKarta MENU EN i DE

W Restauracji Hotelu Pod Gołębiem łączymy pasję do gotowania z szacunkiem do tradycji i kultury kulinarnej Śląska Cieszyńskiego.

Świadomie mieszamy smaki swojskie i napływowe by w pełni usatysfakcjonować naszych miłych Gości. 

Mamy nadzieję, że nasze pomysły przypadną Państwu do gustu i będziecie do nas wracać jeszcze wiele razy. 

Z kulinarnym pozdrowieniem 

Szef Kuchni wraz z zespołem 

Restauracja czynna:


Pon – Pt 11.00-22.00
Soboty 11.00-23.00
Niedziele 11.00-22.00

 

Śniadania:

od 830 do 1030

Zapraszamy na promocyjne lunch pakiety dostępne od poniedziałku do piątku.

KONTAKT

Hotel i Restauracja Pod Gołębiem**
Ul. Wodna 1 A
43-460 Wisła
marketing@podgolebiem.pl
recepcja@podgolebiem.pl
Tel: 33-854-52-51
Fax: 33-855-26-28
Recepcja: 512 017 888
Marketing: 506 128 999

Dane do przelewu:
VOLKSWAGEN BANK
39 2130 0004 2001 0403 8816 0001
43-460 WISŁA
UL. WODNA 1A

Warunki rezerwacji